Er du gravid?

Mange tusen graviditetstester passerer over disken på norske apoteker hvert år. For noen ganger er det rett og slett ikke så enkelt å være sikker. Kan du være gravid?

Publisert
Sist oppdatert

Er du gravid?Mange tusen graviditetstester passerer over disken på norske apoteker hvert år. For noen ganger er det rett og slett ikke så enkelt å være sikker. Kan du være gravid?

Det mest kjente tegnet på graviditet er jo at menstruasjonen forsvinner. Noen kvinner har en presis menstruasjonssyklus og aner uråd når det er gått en dag for mye, mens andre har en mer ustabil menstruasjonssyklus og kan gå flere dager over normert tid uten noen spesiell årsak.

Men i tillegg til menstruasjonen er det flere tegn som kan gi deg hintet om at du er gravid. Allerede få dager etter unnfangelsen kan kroppen begynne å gi deg signaler om det som er i ferd med å skje.

Kan du være gravid? Her er de fem vanligste tegnene som kommer helt i begynnelsen av svangerskapet:

1. Mensen kommer ikkeDette er som sagt det vanligste og tydeligste tegnet på at du kan være gravid. Men uteblitt mens kan også skyldes andre faktorer som stress eller fysiske anstrengelser utenom det normale.

2. Du må ofte på doAllerede noen dager etter unnfangelsen vil de fleste gravide ha behov for å urinere oftere. Noen må til og med stå opp om natten. Dette skjer fordi eggcellen har festet seg i livmoren og startet produksjonen av et hormon som blant annet fører til flere toalettbesøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer