Er du kjøpekåt?

TEST DEG SELV: Det er flere kjennetegn som avslører en ekte "shopaholic". Men hvordan ligger du an? Det finner du ut i vår nye shoppingtest. Test deg selv - eller kjæresten - og finn ut.

Publisert
Sist oppdatert

Hva vi kjøper avhenger selvsagt av alder, kjønn og interesser. Fellestrekket for de virkelige handlekåte av oss er imidlertid at lønna sjelden holder måneden ut. Det er simpelten umulig å gå forbi en butikk uten å handle. Kjøpelysten er imidlertid ikke et utrykk for at de virkelig trenger noe; det er noe man må gjøre for å føle seg vel.

De virkelige problemene oppstår først når du handler for mer enn du har råd til. Har du kommet så langt er det bare en vei utenom:

  • Sett opp ditt eget shoppingbudsjett - og følg det slavisk. Kvitt deg så med all forbruksgjeld, om nødvendig bør du refinansiere i banken.

    Kast kjøpekortene og klipp i stykker kredittkortet. Ta ut den summen du vet du har råd til å bruke i kontanter - og hold deg innenfor din maksimalgrense.

  • Unngå impulskjøpene. De fleste varene kan holdes av et par dager i butikken. Hvis lysten er like stor om et par dager - og du har råd, kan du alltids kjøpe gjenstanden senere.
  • Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.

  • Skriv ned alt du har kjøpt de siste ukene - og hvor mye det har kostet deg. Blir listen for lang eller for dyr må du ta en ekstra pause.


Kilder brukt i artikkelen: Utallige nettsider om shoppingavhengige, men spesielt PageWise, Inc.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer