Er du klokere enn mattetalentene?

Smarte mattegenier har akkurat deltatt i Albertkonkurransen. Slår du dem?

Publisert
Sist oppdatert

Norges fremste førsteklasses-genier i matte er nå kåret.

Er du mattegeni?

For et par uker siden var det nemlig mattetreff på Høvik, der mattekonkurransen Albert 2008, ble avholdt. Konkurransen er en landsomfattende konkurranse i teoretisk matte for 1. klasse på videregående. 51 finalister kjempet om den gjeve førsteplassen - som ble delt ut til ikke mindre enn 12 av elevene.

Albertkonkurransen arrangeres av Realfagskolen som er drevet og finansiert av Det Norske Veritas og Abelia.

DinSide har fått tilgang til oppgavene fra konkurransen - og nå har du sjansen til å sjekke om du er et like stort mattegeni som disse elevene. Husk penn, papir og eventuelt kalkulator til utregningene.

Lysende karriere

- Nivået var imponerende og vi håper alle deltakerne får en lysende karriere innen realfag, sier Per Berg, som er daglig leder av Realfagskolen.

- Studieforberedende kunnskap har over tid blitt tonet kraftig ned i norsk skole, og norske kunnskapsbedrifter er i dag alvorlig bekymret for fremtidig tilgang på kvalifisert arbeidskraft. Derfor ser Det Norske Veritas og Abelia på dette tiltaket som svært viktig, sier Wiggo Smeby, prosjektleder for Det Norske Veritas (DNV).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer