Er du kredittverdig?

Sliter du med å få kronene til å strekke til, og kommer enhver regning som en total overraskelse? Prøv vår nye inkassotest, og se om du er i faresonen.

Publisert

Har du kommet så langt at regningene forsvinner uåpnet i roteskuffen? Selv om det kanskje er behagelig å få dem bort fra synsfeltet, må vi bare beklage.

Regningene forsvinner nemlig ikke.

Slappere

Du trenger ikke være gjeldsslave selv om du tjener dårlig, det selvsagte trikset er å tilpasse forbruket til inntekten. Det høres lett ut, ikke sant?

Dessverre er vi ikke like flinke i praksis som i teorien.

Vi blir nemlig stadig slappere når det gjelder å betale regningene våre i tide, og inkassobyråene har gode dager.

Det er heller ikke bare de lavtlønte som sliter. For det hjelper ikke hvor mye du tjener, så lenge utgiftene overstiger inntektene.

Når navnet ditt står med store bokstaver i inkassobyråenes registre, blir det ikke bare surt, det blir fort dyrt også. Purregebyr, strafferenter og ikke minst blodrentene på kjøpekort og kredittkort, gjør i hvert fall ikke regningene mindre.

Ikke gå i hi

Mange får helt angst når de ser at regningene tårner seg opp.

Resultatet er at de møter problemene med å late som ingenting; de slutter å åpne brev og tar ikke lenger telefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer