Er du mandagstrøtt?

Her er maten som får fart på humøret.

Sjokolade gjør godt for humøret og helsa. Foto: Colourbox.com
Sjokolade gjør godt for humøret og helsa. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

The Bangles synger om Manic Monday, og den typiske mandagsfølelsen er noe de fleste av oss kjenner til. Du føler deg nedfor, irritabel, trøtt og grinete.

Men årsaken til dette er ikke nødvendigvis at det er mandag og at du sliter med å komme deg etter helgen. Grunnen til det dårlige humøret kan faktisk ligge rett foran trynet ditt, på tallerkenen din.

For maten du spiser kan gjøre at du føler deg bedre, men også verre, både på kort og lang sikt, sier ernæringsfysiologer ifølge WebMD.

- Et kosthold bestående av mye fett og med høy glykemisk indeks (mat som gir rask blodsukkerstigning, som pasta, loff og poteter red.anm.), kan gjøre at du kjenner en fysisk ugunstig påvirkning på kroppen. De som spiser mye av denne typen mat føler seg ofte både dårlige og trøtte etter et måltid, sier Diane M. Becker ved Johns Hopkins School of Medicine.

Denne maten holder deg friskMaten som letter plageneEller hva med sunnhet i en kopp?Slik gjør du det lett å leve sunt

Hun mener trikset er å sørge for et hjertesunt kosthold, som består av mye fiber og lite mettet fett. Det er en fin måte å komme i godt humør på, forklarer hun, og gir flere konkrete tips:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer