Er du treningsnarkoman?

Bevisene blir stadig flere: Trening kan føre til avhengighet i samme grad som tobakk, alkohol og narkotika.

Publisert
Sist oppdatert

Regelmessig trening i rimelige mengder er fortsatt sunt. Men ikke alle er klar over at treningsvanene kan føre til at kroppen blir direkte avhengig av den daglige joggeturen.

Spreke og late musPåstanden kommer fra forskerne ved University of Wisconsin-Madison i USA. De har undersøkt reaksjonene hos mus som ble fratatt muligheten til en løpetur i buret.

Forskerne brukte to grupper mus til undersøkelsen. Den ene gruppen hadde en lang genetisk historie med mye aktivitet og tok seg rett som det var en løpetur i treningshjulet. Den andre gruppen var rett og slett rene sofa-gris-mus som gjerne tok livet helt med ro om de fikk lov.

Får abstinenser- De mest treningsvillige musene viste svært høy aktivitet på bestemte steder i hjernen når de ikke fikk trene.

- Dette er de samme områdene som blir aktive når mus får abstinenser etter kokain, morfin, alkohol eller nikotin, sier forsker Justin Rhodes til engelske The Guardian.

TreningsnarkomanDet er et kjent fenomen at kroppen ved fysisk trening belønnes med utskillelsen av hormoner som gir en god følelse. Men det er ikke like klart hva som skjer når du plutselig ikke får lov eller får mulighet til å trene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer