Er du tungpustet?

Kulda gir dårligere luftkvalitet. Sliter du med pusten, bør du følge disse rådene.

- Ved å la bilen står bidrar bilistene til å bedre forholdene for astmatikere og andre personer som sliter med luftveisproblemer på dager med høy luftforurensning, oppfordrer Oslo Kommune. Foto: colourbox.com
- Ved å la bilen står bidrar bilistene til å bedre forholdene for astmatikere og andre personer som sliter med luftveisproblemer på dager med høy luftforurensning, oppfordrer Oslo Kommune. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ekstremt høy luftforurensing får Bergen kommune til å iverksette et sjeldent tiltak: De ber innbyggerne om å la være å kjøre bil.

- Sprengkulde gir elendig osloluft. Vegvesenet oppfordrer folk til å la bilen stå.

- Astmasyke sliter i kulden. Asbjørn Monsen (62) må bruke maske når han skal hente posten.

Dette er bare noen av overskriftene som har preget avisene den siste tiden. Det kalde været kan uten tvil by på ekstra utfordringer for folk med astma og luftveisplager.

Hva kan de som sliter med tung pust gjøre i disse dager, og ikke minst, hva kan du og jeg gjøre for å redusere omfanget av forurenset luft? DinSide Helse har snakket med Norges Astma- og Allergiforbund.

Les også:- Eksos skader hjertetVinterluft gjør oss sykeSkitten luft kan gi infarkt

Kan ende med sykehusinnleggelse

Årsaken til forurensningen er kuldeperioden vi har hatt over lengre tid. Kulde kombinert med lite vind fører til dårlig utluftning og dermed økt forurensning i luften, ifølge Helse- og velferdsetaten i Oslo Kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer