Er du under 34 år, bør du ta en prat med banken

For skal du ha den beste renten går DU ut på dato!

Billigst for unge: Bankene lokker til seg unge kunder med egne rentebetingelser for kunder under 34 år. Og siden nordmenn i liten grad bytter bank, er nok dette et effektivt grep fra bankene. Foto: Colourbox
Billigst for unge: Bankene lokker til seg unge kunder med egne rentebetingelser for kunder under 34 år. Og siden nordmenn i liten grad bytter bank, er nok dette et effektivt grep fra bankene. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At bankene byr på den høyeste sparerenten til deg som sparer i BSU er en kjent sak for de fleste. Men visste du at bankene også tilbyr den beste lånerenten til deg som ennå ikke har fylt 34 år?

Hos landets største bank skiller det 0,4 prosentpoeng mellom lån til ordinære betingelser og såkalt boliglån for unge. Har du et lån på 2,5 millioner med 25 års løpetid vil renteforskjellen utgjøre totalt 161.700 kroner. Er du under 34 år bør du derfor sjekke hvilken avtale du har med banken. Og får du ikke tilbudet - spør selv - det er ikke sikkert de sjekker alderen din for deg.

Les også: Norges beste banker er kåret

Gjelder så lenge du beholder lånet

En rekke banker tilbyr boliglån for unge. Dette må ikke forveksles med førstehjemslån som kun kan brukes ved kjøp av første bolig. Boliglån for unge kan brukes ved kjøp av både andre og tredje bolig, forutsatt at en av låntakerne er under 34 år. Så lenge lånet etableres før fylte 34 år, beholder man den gode renten gjennom hele lånets løpetid.

På rentetoppen i DinSides boliglånskalkulator ser vi at det er Sandnes Sparebank som tilbyr den aller beste «ung-renten» med 3,38 prosent effektiv rente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer