Er filmen ekte eller piratkopiert?

Sony Pictures skremte kundene med PR-stunt.

Trykket på DVD-platen fikk kjøperne til å lure. Foto: Pressebilde fra SONY / Amazon.com
Trykket på DVD-platen fikk kjøperne til å lure. Foto: Pressebilde fra SONY / Amazon.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med mindre du har levd i isolat de siste 10 årene, har det vært umulig å ikke få med seg den enorme suksessen til Stieg Larssons Millenium-trilogi. Og ikke bare selger bøkene fortsatt godt, også den svenske filmatiseringen med Noomi Rapace og Michael Nyqvist i hovedrollene som henholdsvis Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist ble en stor suksess.

Slikt går selvsagt ikke upåaktet hen, og i fjor kom også en amerikansk versjon av David Fincher på kino, en film som lanseres på DVD og Blu-ray den 25. april her i Norge.

Men i USA er salget allerede i gang, og der fikk altså de første kundene seg en overraskelse.

Fake eller ekte?

Når kundene åpnet DVD-coveret var nemlig selve DVD-disken utformet som en hjemmelaget piratutgave; altså der tittelen er håndskrevet med sort sprittusj, i stedet for et sedvanlig glossy filmbilde.

Stuntet gjorde at flere kunder trodde de hadde fått en piratutgave, og så mange har nå klagd til nettbutikkene, at de har begynt å merke filmene med at den dette er ekte vare.

Se blant annet her, sakset direkte fra nettbutikken Amazon:

Slik må det gjøres når kundene får panikk.
Slik må det gjøres når kundene får panikk. Vis mer


Smart PR-stunt

DinSide har fått bekreftet fra Kulturmeglerne, altså Sony Pictures PR-byrå i Norge, at disken faktisk ser slik ut. Så da vet du det altså: Det er ingen grunn til panikk.

Stuntet har uansett gjort jobben sin, for på utenlandske nettsider er det stort sett bare skryt å få. Kanskje ikke så rart egentlig: Med Lisbeth Salanders hackerbakgrunn er det rett og slett en innertier i forhold til store deler av fansen.

Å tro at dette er et tegn på en mykere side fra Sony når det gjelder piratkopiering er likevel å dra det for langt; til det har filmgiganten fortsatt for mye å tape.

Mini-info om The Girl With The Dragon Tattoo

  • Basert på den internasjonale bestselgeren ”Menn som hater kvinner”. Spilletid 2 timer og 38 minutter, 11 års aldersgrense. Fire timer bakomfilmmateriale og kommentarer.
  • Regissert av David Fincher (blant annet kjent for Seven & Zodiac), og med Daniel Craig, Rooney Mara, Robin Wright, Stellan Skarsgård, Christopher Plummer og Joely Richardson i hovedrollene.
  • Fem Oscar-nominasjoner, blant annet beste skuespillerinne (Rooney Mara), og vant for beste klipping. Har spilt inn 200 millioner dollar på kino
  • På DVD og Blu-ray 25 april.
Kilde: Amazon

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer