Er frekke mot tjukke

Kvinner som har problemer med vekten får færre smil og mindre øyekontakt med butikkpersonalet, viser en undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Kvinner som brukte protese-klær som fikk dem til å se overvektige ut ble dårligere behandlet på et kjøpesenter enn når de handlet uten overvekt-kostymet.

Blant annet smilte butikkpersonalet mindre, og de fikk sjeldnere øyekontakt.

De butikkansatte - tre fjerdedeler av dem var kvinner - hadde også en tendens til å avbryte samtaler med de overvektige kundene raskere, og ha en negativ tone når de pratet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

De overvektige kundene opplevde mer diskriminering når de hadde kledd seg i fritidsklær enn hvis de gikk i jobb-klær.

Men når de tilsynelatende overvektige kundene drakk en lett-brus og forklarte at de var på slanker’n ble de behandlet like godt som når de handlet uten overvekt-kostymet.

Finnes overalt- Vektrelatert diskriminering er utbredt i alle typer sosiale sammenhenger, til og med blant butikkpersonale som får betalt for å være hyggelige mot kundene, sier studieforfatter Eden King ved Rice University i Houston til Reuters.

En spørreundersøkelse blant kundene viste også at overvektige personer opplevde mer diskriminering fra butikkpersonalet, noe som førte til at de brukte mindre tid i butikken og dermed mindre penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer