Er homofili arvelig?

Forskere sier de har funnet ut hvordan menns homoseksualitet kan overføres fra generasjon til generasjon.

Publisert
Sist oppdatert

Det er italienske forskere som nå påstår de har funnet ut at homofili er arvelig. Naturen oppmuntrer moren til å gi ”homofile trekk” til guttebarna sine ved å øke fruktbarheten, tror Italian University of Padova team.

UenighetTeoriens kritikere mener at dersom det var sånn ville homofile gener etter hvert forsvunnet, fordi homofile par ikke får like mange barn som hetrofile. De mener dessuten at likestilling for homoseksuelle er en viktigere sak.

Det er strid om hvorvidt seksuell legning kan velges, skriver forskerne i rapporten.

Allerede i 1993, satte amerikanske forskere fram påstanden om at de mannelige homofile hadde fått legningen overført fra mor til sønn, etter at et betydelig mønster av arv kunne sees i familietrær. Andre amerikanere har imidlertid ikke funnet lignende mønster.

FruktbarhetForskerne lurer på om grunnen kan være at moren utvikler en motstand til det mannelige Y-kromosomet under graviditeten, noe som gjør at fosteret har større sjanse for å bli født homofil. Man har også merket seg at homofile menn ofte er den yngste av flere brødre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer