Er livet over etter 25?

Kvartlivskrisen rammer stadig flere.

Kravene om å gjøre karriere, føre et heftig  sosialt liv, og få plass til familie midt oppi det hele tar knekken på stadig flere unge.    Foto: colourbox.com
Kravene om å gjøre karriere, føre et heftig sosialt liv, og få plass til familie midt oppi det hele tar knekken på stadig flere unge. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere unge opplever å bli rammet av utmattelsessyndrom og utbrenthet. Svenske Anna Manteus er en av dem, og i sin bok "Kvartlivskrisen - undvik eller utnyttja den", deler hun sine erfaringer. Det skriver svenske Aftonbladet.

Da Anna Manteus var 25, levde hun et liv som sett utenfra virket perfekt. Hun gjorde karriere som markedssjef, hadde samboer, gode venner og et godt forhold til familien. Livet gikk på skinner, og hun kjente aldri behov for å roe ned tempoet. Helt til dagen da hun ble syk, og alt stoppet opp.

Les også: Slik unngår du å bli utbrent

Panikkanfall

- Jeg husker at jeg hadde fri fra jobb den dagen, og rommet begynte plutselig å gå rundt. Hjertet slo fortere, og jeg klarte nesten ikke å puste, forteller hun til Aftonbladet.

Etter å ha snakket med en venninne, som også er helsesøster, forsto hun at hun hadde fått et anfall av panikkangst. I tiden som fulgte kom anfallene med jevne mellomrom. Anna slet med å komme seg gjennom dagene, og oppsøkte til slutt legen. Der fikk hun bekreftet at hun hadde gått på en smell.

- Til å begynne med kunne jeg ikke forstå hvordan jeg kunne ha blitt utbrent. Jeg elsket jobben min, og fikk ros for arbeidet jeg gjorde både av kollegaene og sjefen. De høyeste kravene var det jeg selv som satte, sier hun til avisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer