Er nettbanken din sikker?

Bare én av de tre de største bankene vil være i mål med sikkerhetsarbeid før sommeren. Hvordan ligger din bank an?

Publisert
Sist oppdatert

Etter at en nettbankkunde i høst tapte hundretusener på en kommafeil, ba Finansdepartementet Kredittilsynet om å foreslå tiltak for å gjøre nettbankene sikrere.

I en statusrapport til Finansdepartementet i dag, rapporterer Kredittilsynet om hvordan bankene har fulgt opp tretten sikringstiltak foreslått av Bankenes Standardiseringskontor (BSK), som skal øke kundenes trygghet i bruk av nettbank.

Ikke helt i mål

Og det kan se ut som om norske bankkunder må være årvåkne med kommafeilene til et stykke ut i 2007. Alle landets tre største banker rapporterer om punkter de fortsatt ikke er i mål med, og som de trenger 2007 for å få gjennomført.

Punktene som skal gjøre nettbankene sikrere i bruk er:

1. Feltet for tasting av kontonummer bygges opp med plass til minimum 13 karakterer ogdet kontrolleres at det tastes inn eksakt 11 siffer. I motsatt fall gis feilmelding.

2. Nettbanken skal ha et kontrollbilde der kunden ser kontonummer, beløp, dato ogeventuell KID eller melding til mottaker i en oversiktlig form.

3. Beløp skal i kontrollbildet fremstå med et klart skille mellom kroner og øre og med brukav tusenskilletegn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer