Pålegg og emballasje:

Er påleggsemballasjen god nok?

Vi har satt diverse emballasje på ost, skinke og salami på prøve. Og selv om mye av emballasjen gjør jobben, var det noen klare unntak.

EMBALLASJE: En del av påleggspakkene er vanskelige å få opp, ikke minst for de med svake hender. Og slett ikke alle gir god holdbarhet til maten din. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
EMBALLASJE: En del av påleggspakkene er vanskelige å få opp, ikke minst for de med svake hender. Og slett ikke alle gir god holdbarhet til maten din. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Det er vel ingen tvil om at riktig oppbevaring av mat har mye å si for holdbarheten. Her kommer blant annet emballasjen til matvaren inn i bildet. Men det er slett ikke all emballasje som er like tett, eller like enkel å åpne.

Dinside har gjort et tilfeldig utvalg og sett nærmere på 15 pålegg, der vi først har sett på om det er vanskelig å åpne påleggspakkene - helt uten hjelpemidler. Deretter har vi undersøkt hvor godt pålegget holder seg i sin originale emballasje i kjøleskap i seks og i ti dager.

Selv om mye av emballasjen klarte seg overraskende bra, var det også endel skuffelser: Flere av påleggspakkene ble rett og slett ødelagt da vi åpnet dem.

Vanskelige å åpne

Et problem med enkelte av påleggsproduktene vi har satt på prøve, var at de slett ikke var så enkle å få opp. Ikke minst for eldre som er svakere i hendene, eller de som for eksempel har revmatisme, vil disse pakkene være svært vanskelige å få opp.

I videoen under ser du hvilke påleggsemballasjer vi fikk problemer med, og hvilke som rett og slett ble ødelagt da vi åpnet dem - noe som gikk ut over holdbarheten på pålegget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer