Er pengene dine trygge i banken?

Her er den sikrede lista.

Flere bankkunder i Norge ønsker nå å ta ut pengene sine. Men er det nødvendig. Foto: Colourbox.com
Flere bankkunder i Norge ønsker nå å ta ut pengene sine. Men er det nødvendig. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaupthing-kunder får i dag ikke tatt ut pengene sine. Finansministeren lover imidlertid at alle innskudd inntil to millioner kroner er sikret.

Denne og i overkant av 150 andre banker er nemlig medlemmer av Bankenes Sikringsfond. Har du innskudd i en bank som er medlem her, er du sikret inntil to millioner i bankinnskudd. Garantien gjelder per kunde per bank.

Har du mer enn to millioner på konto, kan du velge å spre pengene til flere banker, om du er bekymret for bankens soliditet.

Her er hele banklisten av medlemmer i Bankenes Sikringsfond

Merk at enkelte utenlandske banker bare er filialmedlem. Da er det altså bare kunder i filialen som er sikret, ikke de som er kunder i morbanken.

Dette dekkes ikke

  • Innskudd fra verdipapirfond og andre foretak for kollektiv investering.
  • Innskudd der en innskyter på individuelt grunnlag har fremforhandlet uvanlig høy rente eller andre økonomiske fordeler, når slike fordeler har bidratt til å forverre institusjonens situasjon.
  • Innskudd fra andre selskaper i samme konsern som banken som er under administrasjon.
  • Innskudd som består av utbytte fra en straffbar handling.
  • Investeringer i andre bankprodukter som aksjer eller andre verdipapirer som ikke regnes som bankinnskudd.

Går banken din konkurs?

Sentralbanksjef Svein Gjedrem sa i et foredrag på Handelshøyskolen BI for en måned siden, at norske banker har høy grad av innskuddsdekning, i motsetning til krisebankene Roskilde bank og Northern Rock. Likevel advarte han bankene mot å stole for mye på deg og meg.

- Bankene skal kanskje ikke være like sikre på at husholdningene stiller opp i samme grad som i forrige krise for femten-tyve år siden. Konsumet har lenge vært høyere enn disponibel inntekt, og flere begynner etter hvert å slite på likviditetssiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer