Er pengene dine trygge?

Stoler du ikke på banken din? Det finnes faktisk de som ikke tør å sette inn store beløp i såkalte "selvstendige små sparebanker". Men kan du egentlig tape pengene dine hvis banken går konkurs?

Publisert

Selv om ingen norske sparebanker har gått over ende siden 1920-tallet, er det faktisk flere som er i tvil om det er trygt å plassere store sparebeløp i småbanker. Per i dag er det liten sjanse for at din bank skal gå konkurs, men tidene skifter og vi skal ikke lenger tilbake enn -80 tallet før situasjonen var en helt annen. Oslobanken, Kredittkassen og Fokus bank var noen av de forretningsbankene som gikk over ende.

Som du ser i vår sammenligning av rentebetingelsene på innskudd (nederst) kommer ofte de små sparebankene svært gunstig ut, men mange lurer altså på om deres innskudd er trygge.

Stemmer det, eller er denne frykten ubegrunnet?

Sauda Sparebank

Sauda Sparebank er en selvstendig sparebank og ble etablert i 1892. Ifølge Sauda Sparebanks egne skrytesider på nettet er de av landets mest solide banker målt etter egenkapitalandel.

Sauda Sparebanks kunder blir lovet en økonomisk trygg pengeplassering, og vi tok derfor en prat med Sauda for å høre hvor trygge sparepengene våre egentlig er . Og jada, svaret var riktig så oppløftende:

Alle landets forretningsbanker og sparebanker er nemlig tilknyttet hvert sitt ”sikringsfond” som skal sikre dine innskudd, i tilfelle banken går konkurs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer