Er PIN-koden sikker?

Minibank-hackerne blir enda mer avanserte.

Er PIN-koden sikker?
Publisert
Sist oppdatert

Såkalt skimming er, teknologisk sett, en ganske primitiv måte å stjele informasjon fra magnetstripa på bankkortet ditt, i tillegg til at det er ofte er noenlunde enkelt å oppdage kopieringsutstyret som monteres på minibankterminalen.

Nå angripes derimot PIN-koden og bankkortet ditt fra helt andre hold, og med helt andre midler - og med en helt annen potensiell nedslagskraft.

Les også: Kraftig økning i kredittkortsvindel

Løser koden

Ved hjelp av det som på godt norsk heter "malware", eller ondsinnnet programvare, skal en del avanserte innbruddstyver nå være i stand til å raske med seg en drøss krypterte og ukrypterte PIN-koder som er brukt i minibankterminaler.

Det som skjer når du tar ut penger er at PIN-koden du akkurat har tastet inn sendes i kodet form til banken, som så dekoder informasjonen i sin ende, før transaksjonen endelig godkjennes. Hackere kan ifølge en omfattende artikkel på Wired.com tappe denne informasjonsstrømmen på to måter:

Les også: Ti nettstedet som vil lure deg

1) De kan installere spesiell programvare som kopierer PIN-kodene i øyeblikket hvor de dekodes. PIN-koden ligger nemlig lagret i ukodet form i et digitalt mellomlager mens den og bankkontonummeret venter på å bli godkjent av banken, og dette vet nå noen viderekomne hackere å utnytte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.