Er PIN-koden sikker?

Minibank-hackerne blir enda mer avanserte.

Er PIN-koden sikker?
Publisert
Sist oppdatert

Såkalt skimming er, teknologisk sett, en ganske primitiv måte å stjele informasjon fra magnetstripa på bankkortet ditt, i tillegg til at det er ofte er noenlunde enkelt å oppdage kopieringsutstyret som monteres på minibankterminalen.

Nå angripes derimot PIN-koden og bankkortet ditt fra helt andre hold, og med helt andre midler - og med en helt annen potensiell nedslagskraft.

Les også: Kraftig økning i kredittkortsvindel

Løser koden

Ved hjelp av det som på godt norsk heter "malware", eller ondsinnnet programvare, skal en del avanserte innbruddstyver nå være i stand til å raske med seg en drøss krypterte og ukrypterte PIN-koder som er brukt i minibankterminaler.

Det som skjer når du tar ut penger er at PIN-koden du akkurat har tastet inn sendes i kodet form til banken, som så dekoder informasjonen i sin ende, før transaksjonen endelig godkjennes. Hackere kan ifølge en omfattende artikkel på Wired.com tappe denne informasjonsstrømmen på to måter:

Les også: Ti nettstedet som vil lure deg

1) De kan installere spesiell programvare som kopierer PIN-kodene i øyeblikket hvor de dekodes. PIN-koden ligger nemlig lagret i ukodet form i et digitalt mellomlager mens den og bankkontonummeret venter på å bli godkjent av banken, og dette vet nå noen viderekomne hackere å utnytte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer