Er pinkoden på kortet?

Om få år trenger du bare ett kort.

Er pinkoden på kortet?
Publisert
Sist oppdatert

Visa har røpet sine teknologiske nyvinninger for årene som kommer. Alle løsningene er en del av Visas planer om null svindel og null kortmisbruk.

Vi presenterer Visas forskjellige løsninger - altså deres drøm om verdensherredømme.

Vi mener ikke at du skal kjøpe, elske og bruke nye betalingsprodukter ukritisk, men her får du en sniktitt på hvilke muligheter du får i årene som kommer. Og vi antar samtidig at andre leverandører av betalingskort og betalingssystemer kommer til å finne opp lignende glitrende løsninger. (NB! Det er ikke så glitrende som mat i pilleform, cellofanklær eller romskiptransport til jobb.)

Den mest spennende nyheten er Visa PayWave. Dette kortet har chip med innebygd antenne. Og ikke en sånn antenne som Nokia i vektløfterklassen, men på samme størrelse som dagens bankkortchip. Hovedpoenget med kortet er å kjøpe småting som kaffe og muffins så enkelt og kjapt som mulig. Ved å "scanne" kortet på en skjerm foran chipterminalen, trekkes beløpet fra kortet og til terminalen.

- Det er for MacDonalds, kaffe, tog, buss og idrettsarenaer, sier Christina Lind, ansvarlig for Visa Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer