Er polet åpent i morgen?

Sjekk åpningstidene før høytidsdagene i mai og juni.

Foto: DinSide
Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er polet åpent dagen før 17. mai? Ja. Er det åpent dagen før 1. pinsedag, altså i morgen? Nei.

Hvert år lurer vi på om hva som er reglene for alkoholsalg før helligdager og andre fridager, og nå har vi kommet til en av dagene der du må være ekstra oppmerksom.

I morgen, lørdag, er det vanlig arbeidsdag, men Vinmonopolet har stengt. De åpner ikke igjen før tirsdag 2. juni.

Reglene kan fremstå som noe inkonsekvente, så det er ikke så rart at folk lurer. Selv om for eksempel nyttårsaften ikke regnes som helligdag, og for mange er vanlig arbeidsdag, så sier alkoholloven at Vinmonopolet ikke skal være åpent på nyttårsaften.

Det samme gjelder for pinseaften og påskeaften, som alltid faller på lørdager, men som strengt tatt ikke regnes som helligdager.

Fortsatt mye å spare på alkohol i Sverige!

Nedenfor har vi laget en oversikt over når det er lov å selge alkohol i ukene som kommer. Med maidagene, Kristi Himmelfartsdag og pinse i nær fremtid er det greit å holde tunga rett i munnen.

NB! DinSide presiserer at åpningstidene hos Vinmonopolet varierer fra sted til sted. Eksempelvis finnes det et utsalg som holder stengt på onsdager, mens andre aldri har lørdagsåpent lenger enn til kl 14.00.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.