Er polet åpent i morgen?

Denne julen har det vært ekstra vanskelig å kjøpe alkohol.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er polet åpent på nyttårsaften? Når stenger ølsalget i morgen? Hvert år spør lesere oss om hva som er reglene for alkoholsalg til nyttår.

For selv om nyttårsaften ikke regnes som helligdag, og for mange er vanlig arbeidsdag, så sier alkoholloven at Vinmonopolet ikke skal være åpent på nyttårsaften. Det betyr at polet er åpent i morgen, men stengt hele dagen den 31. desember.

Slik blir nyttårsværet der du bor

Nedenfor har vi derfor laget en oversikt over når det er lov å selge alkohol i butikk og på polet i julen. Husk at det er opp til hver enkelt kommune om de ønsker å stenge salget tidligere. Ingen kommune har lov til å avslutte salget senere enn de tidene som det er opplyst om under.

Se åpningstider til Vinmonopolet der du bor.

Alkohol i butikk

Selv om Vinmonopolet er stengt på nyttårsaften, får du kjøpt alkohol i butikkene. Merk deg imidlertid at alkoholsalget i butikk stenger tidligere enn vanlig denne dagen, senest kl 15.00 i hele landet.

Ekstrasjanse

Om du glemmer å kjøpe sjampis til nyttårsaften, har du en ekstra sjanse om du har mulighet til å reise over grensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer