Er Popcorn Time lovlig i Norge?

Vi spurte to jurister, og fikk to ulike svar.

FORBUDT?: Mange nordmenn bruker Popcorn Time til å skaffe seg gratis filmer. Men er det lov? Foto: ALL OVER PRESS / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FORBUDT?: Mange nordmenn bruker Popcorn Time til å skaffe seg gratis filmer. Men er det lov? Foto: ALL OVER PRESS / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glem Pirate Bay. I disse dager er det strømmetjenesten Popcorn Time som gjelder for de som vil se film og TV-serier uten å betale. Her strømmer man innholdet i stedet for å laste dem ned, som gjør opplevelsen både enklere og raskere.

Popcorn Time finnes både for PC, Mac, mobil og nettbrett, kan brukes med Google-dingsen Chromecast og minner mistenkelig om Netflix. Så blir den da altså kalt for «piratversjonen av Netflix» og «strømmeversjonen av Pirate Bay».

Og det er liten tvil om at filmselskapene er sure, for de får ikke en eneste krone for innholdet de har brukt millioner på å produsere. Men er den egentlig ulovlig å bruke for deg og meg?

LES OGSÅ: Ti kjekke Chromecast-tips

Ber brukerne spørre selv

Popcorn Time ble stoppet av jussen den gang det var et selskap. I dag er det vanskeligere å ramme dem, siden programvaren er åpen kode som ingen har eierskap til.

På nettsiden til Popcorn Time står det at lovligheten av å bruke tjenesten avhenger av hvor i verden du befinner deg. Det anbefales å undersøke hva loven sier i det landet du bor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer