Er sportsdrikke en bløff?

Produkter som gir treningen et ekstra kick er i vinden, men Mattilsynet er skeptisk.

- De aller fleste, også de som trener mye, klarer seg godt med næringsstoffene de får gjennom vanlige drikker og matvarer. Foto: K. Steenbuch
- De aller fleste, også de som trener mye, klarer seg godt med næringsstoffene de får gjennom vanlige drikker og matvarer. Foto: K. Steenbuch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har trent aerobics i nesten en time og svetten siler. Eller du er ute og løper, og du nærmer deg mila. Det begynner å tære på kreftene, og du trenger et realt energikick for å kunne fullføre treningsøkten.

Mange tyr til sportsdrikke, energibarer og andre tilsvarende sportsprodukter, som det nå finnes så mange av både i butikken og på treningssentrene.

Men hos Mattilsynet har man spurt seg selv om det virkelig er nødvendig å bruke penger på slike produkter. For kan ikke vanlig mat og drikke gi samme effekt?

Ødelegger tennene dineSportsdrikke stopper fettforbrenningenAdvarer mot sportsdrikke

OK med vanlig mat og drikke

- De aller fleste, også de som trener mye, klarer seg godt med næringsstoffene de får gjennom vanlige drikker og matvarer, sier Merethe Steen, seksjonssjef for forbrukerhensyn i Mattilsynet, ifølge Matportalen.no.

Hun legger til at for personer som trener mye øker behovet for energi. Med et økt og variert inntak av vanlige matvarer vil både behovet for energi og viktige næringsstoffer dekkes.

Dette bør du spise før, under og etter treningen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.