Er treningssenteret trygt?

Trene som vanlig, eller bør du holde deg unna treningssenteret for å unngå smitte?

SMITTEFAREN ER IKKE STØRRE HER: Svineinfluensa smitter ikke via svette. Fortsett treningen, men være nøye med hygienen og følg rådene som gjelder alle steder hvor mange mennesker samles. Foto: Per Ervland, Aller Internett
SMITTEFAREN ER IKKE STØRRE HER: Svineinfluensa smitter ikke via svette. Fortsett treningen, men være nøye med hygienen og følg rådene som gjelder alle steder hvor mange mennesker samles. Foto: Per Ervland, Aller Internett Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helsemyndighetene oppfordrer oss til å være varsomme i store folkemengder, mens noen tar den helt ut:

- Folk som ikke er vaksinerte bør ta bilen, ikke bussen, på jobb. Inntil videre bør de ikke gå på kino eller konsert, sier kommuneoverlege Gunnar Hetland til Bergens Tidende.

Men hvordan er det med treningssentre der heseblesende trimentusiaster svetter om kapp mellom styrkeapparatene eller i spinning- eller aerobicsalen? Burde du også bli støttemedlem enn så lenge?

Slik holder du smitten unnaDette kan redde deg fra influensaenEr du i faresonen?

Svette= ikke smittekilde

Først er det viktig å poengtere at svette ikke er en smittekilde. Så om en dråpe svette fra sidemann på tredemøllen mot formodning skulle lande på kroppen din, er det ingen grunn til panikk.

Treningssentrene er godt informert om svineinfluensasituasjonen, og vil at du skal fortsette med treningen som vanlig. Det mener også ekspert ved Folkehelseinstituttet.

Like gjerne bli smittet på jobben

Siri Helene Hauge, i avdeling for infeksjonsovervåking ved Folkehelseinstituttet, ser heller ingen grunn til å innta en tilværelse som støttemedlem på nåværende tidspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer