Ereksjonssvikt kan være hjertesykdom

Sviktende ereksjon kan være et symptom på alvorlige hjertesykdommer.

Publisert
Sist oppdatert

Manglende ereksjon er et alvorlig problem, men kan skjule en enda alvorligere diagnose: Hjertesykdommer.

Det mener flere leger som har sett sammenhengen mellom ereksjonssvikt og risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Klar sammenhengAustralske forskere har oppdaget at høye nivåer av aminosyren homocystein kan være en felles indikator på kommende hjerteproblemer og sviktende ereksjon. De oppfordrer nå alle menn med ereksjonssvikt om å ta problemet på alvor.

- Sviktende potens og hjertesykdommer har en sammenheng. Høye nivåer av homocystein er en indikator på begge disse problemene. Testing av homocystein-nivåene kan derfor identifisere pasienter med høyere risiko for ereksjonsproblemer.

- En pasient med sviktende ereksjon og høye nivåer av homocystein kan derfor behandles for ereksjonsproblemene, men bør også sendes til en spesialist på hjertesykdommer, fortalte forskningsleder Ralf Herwig ved Urology Clinic Innsbruck University Hospital på en pressekonferanse.

Forskningsresultatene fra flere undersøkelser med likende resultater ble presentert på en konferanse som ble arrangert av American Urological Association tidligere denne uken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.