Esben Esther gratulerer Høybråten

Dagfinn Høybråten er nyvalgt leder for kristelig folkeparti. Han er også helseminister, foruten at han har ledet norsk trygdevesen. Han er selvfølgelig mer en det også. Han har barn, famile og sikkert en rekke andre erfaringer.

Publisert
Sist oppdatert

Esben Esther Pirelli BenestadLege og sexolog

Høybråten omtales ofte som moralist og mørkemann. Vi som synes godt om menneskelig seksualitet, og samtidig vet at når denne seksualiteten får gode kår, blomstrer den til alles beste - vi burde vel frykte denne mannens inntog på disse viktige arenaene? I alle fall må jeg si at manges fordommer tilsier at Høybråten skulle så langt bort fra enhver innflytelse over andre menneskers seksualitet som råd måtte være.

Sa jeg fordommer? Nei, hør nå her. I denne saken er det Høybråten som representerer fordommene, mens vi andre er kommet videre. Det er vi som har den store takhøyden og den endeløse horisonten. Ikke sant? Høybråten er mørkemannen, punktum.

Undertegnede er ikke medlem av Kristelig folkeparti, og har av den grunn ikke noen spesiell grunn til å gratulere Høybråten med den nye posisjonen. Jeg har imidlertid lært at det i vårt land finnes flere fordommer mot kristne mennesker enn de kristne selv kan varte opp med overfor for eksempel seksualiteten.

Hva Høybråten angår vil jeg trekke fram to saker:

I den første erkjenner han at vi må forebygge svangerskap hos ungdom. Ikke før har han gitt uttrykk for dette, så griper vi til vårt fordomsbatteri og tenker: "Nå kommer det vel en formaning om ingen sex før ekteskapet", men det gjør ikke det. I stedet sier han: "prevensjonsmidlene må bli gratis".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer