Et år med skattelette

Foreslår skattelette for å gjøre folk mer kjøpesterke i finanskrisen.

Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i First Securities.  Foto: First Securities
Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i First Securities. Foto: First Securities Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Harald Magnus Andreassen i First Securities sier til Aftenpostens papirutgave i dag at han mener regjeringen bør ha midlertidige skattelettelser i beredskap. Dette i tilfelle den økonomiske nedturen blir for alvorlig.

Les også: Færre må betale kakseskatt

Styringssrenten fra Norges Bank er nå på 5,25 prosent. Andreassen tror allikevel ikke løsningen er å sette ned styringsrenta for mye, og mener sentralbanksjef Gjedrem må holde seg rundt fire prosent.

- Hvis det blir aktuelt å sette styringsrenten lavere, bør andre virkemidler overta. Det raskeste, mest effektive og minst byråkratiske vil være å gi midlertidige skattelettelser. Dette kan lett gjøres på neste månedslønn eller pensjonsutbetaling ved at skattetrekket reduseres, sier Andreassen til Aftenposten.

Han tror et midlertidig skattelette vil være mer egnet for at alle husholdningene skal bli mer kjøpesterke i denne tiden. Blir de mer kjøpesterke, blir det høyere etterspørsel, og dermed får bedriftene bedre tider og færre vil miste jobben i kjølvannet av finanskrisen.

Les også: Sjeføkonom i Nordea advarer mot for lav rente

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer