Et bedre forhold med økonomisk teori

Ny bok oppfordrer alle par til å bruke teorier fra økonomi for å gjøre det hyggeligere i heimen. Det skal også hjelpe på sexlivet.

Invester i forholdet, men tenk rasjonelt. Foto: Colourbox.com
Invester i forholdet, men tenk rasjonelt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går var det valentinsdagen. Ups, glemte du det? Eller gjorde du en innsats, men følte at du fikk lite respons fra din utkårede?

Kjærlighet er ikke lett, og det er få par som kan si at livet alltid er en dans på roser. Kanskje det kan hjelpe å se på forholdet fra en annen vinkel?

Hemmeligheter som teller: Vi skjuler forbruket for partneren

Rasjonell tankegang og økonomisk teori kan hjelpe dere å gjøre forholdet bedre, hevder Paula Szuchman og Jenny Anderson, forfatterne av boken Spousonomics, som nylig ble gitt ut. Den har selvsagt fått mye oppmerksomhet.

Å benytte økonomisk teori i relasjonen høres i utgangspunktet ganske søkt ut, men kanskje det har noe for seg? Her er noen eksempler fra boken:

Komparative fortrinn - hvem gjør hva hjemme?

Dette er en evig kilde til debatt, og særlig i likestilte Norge. En fersk undersøkelse InFact News har gjort på oppdrag for Electrolux Norge viser at 61,4 prosent sier at husarbeid har ført til dårlig stemning i parforholdet. Som regel føler den ene parten at han eller hun gjør mye mer enn den andre. Å fordele arbeidsoppgavene i heimen er sikkert lurt, men det kan være dumt å gå for likhetsprinsippet og fordele alt 50/50. Da vil dere mest sannsynlig overvåke hverandre og holde regnskap for hvem som gjør mest. "Nå er det DIN tur å ta ut søpla!". "Jeg vasket sengetøyet forrige gang vi skiftet det."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer