Et bedre liv med diabetes

I Norge går det fint å leve med diabetes. Men i andre land kan det være langt verre. I dag rettes fokuset på de som har det vanskeligst med sykdommen.

Publisert
Sist oppdatert

Det går fint å leve med diabetes i Norge, sier Geir Arne Johansen. Han er en av mange nordmenn som lever godt til tross for sykdommen.

I dag retter Verdens diabetesdag fokuset på de mange millioner mennesker som lever med diabetes. I år er temaet for dagen: "Diabetesomsorg uten grenser".

Slik kan du unngå å få diabetes!

Mangler infrastruktur- I år er målet i første omgang å bidra med informasjon om de områdene der mennesker sliter mest med diabetes. På sikt ønsker vi å kunne bidra med praktisk hjelp og støtte til organisasjoner og nettverk som jobber med diabetes i de minst utviklede landene.

- Og ikke minst ønsker vi å høyne kunnskapen blant de mange som har diabetes, men som sliter som følge av mangel på medisiner, kunnskap og en god helsetjeneste, sier informasjonskonsulent Linn Elise Frenningsmoen i Norges Diabetesforbund.

Diabetesomsorgen bør være like god overalt. Det er fremdeles mange land som mangler den enkleste infrastruktur, både på helse og samferdsel, og det er dårlige behandlingsmuligheter, ifølge forbundet.

Diabetes utgjør i dag en av verdens største helseutfordringer. Over 230 millioner mennesker i verden har diabetes. I Norge antas det å være rundt 200 000 diabetikere, hvorav halvparten ikke har fått diagnosen. Totalt har rundt 25 000 nordmenn diabetes type 1, mens resten har den livsstilsrelaterte diabetes type 2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer