Et blodslit for å bli sprek

Er det verdt det?

DinSides reiseredaktør har svettet og slitt seg igjennom vår store PT-test. Foto: Per Ervland/AllerInternett
DinSides reiseredaktør har svettet og slitt seg igjennom vår store PT-test. Foto: Per Ervland/AllerInternett Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med timepriser på opptil 800 kroner svir det i lommeboka, derfor ville vi i DinSide Helse sjekke grundig hva en får ut av en personlig trener (PT).

Vi fant to mosjonister, reiseredaktør Stine Okkelmo og statsviter Eigil Knudsen Ingnes, som testet hver sin personlige trener ti ganger. Treningen og testene ble gjennomført av på treningssenteret Mykjemeir på Lysaker. Yngvar Andersen trente Stine, mens Ronny Døhli fikk Eigil i bedre form.

Les også: Når er du frisk nok til å trene

Testperioden var på sju uker og begge testpersonene opplevde mye smerte, støle muskler og hardt arbeid. Siden ingen hadde prøvd PT før hadde de ulike forventninger.

Eigil: - Jeg forventet å få en trener som hadde god innsikt i hvordan jeg burde trene, en som kunne finne øvelser som var tilpasset meg og mine behov, en som kunne motivere meg til å yte maksimalt, og en som ville gi meg tilbake motivasjon til å trene på egen hånd. I tillegg ble jeg enig med treneren om at vi skulle fokusere på stabilitet og rygg, samt tøyelighet. Det bør kanskje sies at jeg hadde trent særs lite de siste to månedene før teststart, og nesten ikke styrketrening på to år, sier Eigil til DinSide Helse.Stine: - Tja, det er noe jeg aldri har vurdert å få meg selv, da jeg er i ganske god form allerede. Jeg trener 3-4 ganger i uken, men hadde, typisk nok, stagnert på et nivå - jeg følte at jeg ikke kom noe videre. Tror dette er tilfelle for mange hobbymosjonister, egentlig. Siden jeg fikk prøve å trene med PT, tenkte jeg at målet måtte være å bli sterkere i armer og rygg/mage, og få bedre kondis, sier Stine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.