- Et budsjett for fellesskap og miljø

En opplagt finansminister Kristin Halvorsen (SV) beskrev årets forslag til statsbudsjett som et tydelig politisk budsjett da hun møtte pressen på vei hjemmefra tidlig fredag morgen.

Publisert
Sist oppdatert

Klokka 10 legger Halvorsen fram den rødgrønne regjeringens forslag til neste års statsbudsjett. Enkelte biter er lekket ut, men de store tallene har regjeringstoppene holdt for seg selv.

- Dere får dem ikke nå heller, sa en lattermild Halvorsen til et småhutrende pressekorps som hadde møtt opp utenfor bygården der hun bor på Grünerløkka på Oslos østkant.

Klokka var knapt passert halv sju, og finansministeren ba journalister og fotografer om å dempe seg så naboene kunne sove videre.

Her finner du alt om statsbudsjettet

Profil

Selv om hun ikke ville røpe detaljer fra budsjettet, sa Halvorsen at det er et budsjett med tydelige prioriteringer og klar politisk profil.

- Jeg er fornøyd med helheten. Dette er et tydelig budsjett for fellesskap og miljø. Det er et veldig godt miljøbudsjett på mange områder, og det skulle bare mangle, fordi klimaproblemene er en av de største utfordringene vi står overfor. Men nå er dette et budsjett for 2008, og klimatrusselen er ikke over på et år, sa finansministeren.

Hun understreket også at miljøkampen ikke kan utkjempes i ett departement, men at miljøvernminister Helen Bjørnøy likevel kan utpekes som en av vinnerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer