Et eple om dagen mot kreft

Den som spiser gulrøtter, knekkebrød og peppernøtter..., heter det i sangen, og en diett som ligner dyrene i Hakkebakkeskogens ser ut til å motvirke kreft.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du legger deg på en diett som ligner dyrene i Hakkebakkeskogens, vil du redusere risikoen for kreft betraktelig. Man bør i hvert fall prøve å få i seg et eple, spinat eller brokkoli hver dag, sier forskere.

Viktig med riktig kostholdEt kjemisk stoff i epler hjalp til med å forhindre tykktarmkreft i laboratorie- og dyrestudier, viser en fransk undersøkelse. Tre eller flere måltider med grøntfor per dag - poteter er ikke inkludert i dette - reduserer risikoen for at cellene i lymfene skal vokse uten kontroll og utvikle kreft.

- Det har blitt antatt at opptil en tredjedel av all kreft er relatert til maten vi spiser, sier Linda Kelemen, som ledet undersøkelsen, til WebMdHealth.

I eplestudien eksponerte først forskerne kreftceller til ulike antioksidanter funnet i epler. De fant ut at en type av antioksidantene, procyanidins, utløste en serie av cellesignaler som resulterte i at kreftcellene døde.

Bra med eplerI et eksperiment med laboratoriumrotter, ble rottene først eksponert for et tykktarmkreft-lignende stoff og deretter matet med en blanding av vann og epleprocyanidins. Rottene som fikk eplevannet i seks uker halverte nummeret av kreftrammede celler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer