Et krav å få være hjemme?

Ifølge en av landets tabloider har vi krav på inntil 131 ekstra fridager.

Oppslaget i Dagbladet mandag 23. august har provosert DinSides økonomiredaktør Kristina Picard.
Oppslaget i Dagbladet mandag 23. august har provosert DinSides økonomiredaktør Kristina Picard. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva snakker dere om på jobben når dere vil ha noe å le av? I vårt kontorlandskap verserer det med jevne mellomrom en historie om en ansatt som gikk til personalsjefen og lurte på om det var mulig å overføre ubenyttede egenmeldingsdager til neste arbeidsår?

Historien får oss alltid til å le eller himle med øynene, men det som til nå har vært et komisk skrekkeksempel her på huset, kan være i ferd med å bli en realitet. I alle fall om man skal tro Dagbladets forside tidligere denne uken:

"Så mange fridager har du krav på" i store typer på forsiden, og med den lille fristende boblen: "Inntil 131 EKSTRA dager".

Inntil 131 ekstra dager? Etter ferieloven har alle arbeidstakere krav på minst 25 virkedager ferie hvert år. 131 virker derfor litt mye.

Det skal sikkert ikke mye fantasi til for å forstå hvor jeg vil. Dagbladets artikkel inneholdt selvsagt en oversikt over alle fraværsdagene norske arbeidstakere teoretisk kan ta ut - utover ferie og helgefri. Du kan nemlig ta ut ekstra dager ved sykdom, dødsfall, fødsel, militærtjeneste, eksamen, idrettsstevner og offentlige tillitsverv, for å nevne noe. Oversikten er det ingenting å si på. Den er antakelig nyttig dersom du har spørsmål rundt temaer som fravær eller familieplanlegging. Men å kalle det for fridager? Et snedig deskgrep fra Dagbladet, eller en generell holdning til hvordan egenmeldinger skal benyttes?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer