Et liv uten mensen

En ny prevensjonspille, som nettopp ble presentert i Canada, skal gjøre det mulig å kutte ut mensen helt. Norske eksperter er positive.

Publisert
Sist oppdatert

Mange kvinners store drøm er å leve et helt liv uten menstruasjon. Nå er løsningen straks på vei: En ny prevensjonspille som gjør at kvinner i alle aldre kan kutte ut mensen for evig og alltid, skriver den kanadiske avisen The Globe and Mail.

Norske kvinner vet for lite om prevensjon.

Leger, gynekologer og forskere møttes nylig i Vancouver i Canada for å diskutere den nye prevensjonspillen, som produseres av farmasigiganten Wyeth. I motsetning til andre prevensjonspiller som tas med et syv dagers opphold under menstruasjon, tar man ingen pauser med den nye pillen.

Norske eksperter sier til Mozon at de er positive til pillen.

- Det er veldig bra med slike piller. Det er gammel overtro at det av helsemessige grunner er nødvendig å ha mensen, sier Rolf Kirschner, seksjonsoverlege ved Kvinneklinikken på Rikshospitalet, og legger til at det allerede er flere kvinner som velger å hoppe over mensen ved å kontinuerlig spise p-piller uten pause.

Seksjonsoverlege Kaare Shetelig ved gynekologisk poliklinikk ved Ullevål universitetssykehus er enig.

- Det går allerede mot en tendens at kvinner bruker p-pillen kontinuerlig. Det er ikke noen helsefare forbundet med å hoppe over menstruasjon, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer