Et skattefritt liv?

Det er fullt mulig å tjene penger uten å måtte betale skatt. Du trenger ikke å leie en dyr skatteadvokat for å finne smutthullene, DinSide har oppskriften på hvordan du kan leve skattefritt i Norge.

Lei ut hytten skattefritt Foto: t
Lei ut hytten skattefritt Foto: t Vis mer
Publisert

Det er ikke billig å leve i et land som har de høyeste avgiftene i Europa på bensin, røyk og alkohol, samtidig som nesten halvparten av lønnen går bort i skatt. Det høres fristende å flytte til skatteparadiser på Jomfruøyene, eller Bahamas. Fortvil ikke, du kan også leve ut dine skattefrie drømmer i Norge med innkjøpte palmer fra Gartnerhuset.

Vinn penger

Lotto, Tipping, og Vikinglottogevinster er skattefrie, sier Gerd Holter, informasjonssjef i Norsk Tipping. Det vil si at du slipper inntektsskatt på disse premiene om du legger ved en bekreftelse fra oss i selvangivelsen. Utbetalinger på under 10.000 kroner trenger du ikke å oppgi til skattemyndighetene, men er du en av årets 230 millionærer må du fortsatt betale formueskatten, legger hun til. Hver uke er det over 200.000 nordmenn som vinner penger, og hittil i år har Norsk Tipping delt ut nesten 4 milliarder kroner i premier.

Skattefrie jobber

Er du innkalt til førstegangstjeneste eller repetisjonsøvelser, er lønnen du får skattefri. Du kan også få null skatt av småjobber på under 1000 kroner, for eksempel holde foredrag i tennisklubben eller måke snø i borettslaget. Skal du arranger et fotballkurs for lilleputtlaget, lage knuter for speidere eller utføre oppgaver for andre veldedige organisasjoner, kan du få utbetalt opptil 2000 kroner i lønn skattefritt. I tillegg kan du få skattefrie gaver fra din arbeidsgiver. Har bedriften din jubileum kan du få 3000 kroner i gave, og har du vært ansatt i 25, 40 eller 50 år økes dette beløpet til hele 8000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer