Et smutthull i Lånekassens regelverk

Publisert

Levekårsundersøkelsen viste at studentene tjener gjennomsnittlig 4700 kroner i måneden - 1150 kroner mer enn Lånekassen tillater. Du har nemlig bare lov til å tjene inntil 3550 kroner per måned mens du studerer. Tjener du mer, reduserer Lånekassen lånet og stipendet ditt. For mange virker denne regelen meningsløs. Fortvil imidlertid ikke! Fra kommende høst kan du tjene 5000 kroner i gjennomsnitt i måneden før Lånekassen kutter.

Jobb mye i sommerferien!

Det finnes imidlertid et smutthull i regelverket her – som de smarte vet å benytte seg av: Grensen for hvor mye du kan tjene som student, gjelder ikke i sommerferien! Dermed er det desto viktigere å skaffe seg sommerjobb. Begynn tidlig og bruk alle de kontakter du måtte ha. Prøv å få en jobb hvor du får lov til å jobbe overtid og får betalt for overtida. Da kan du jobbe hardt mellom 15. juni og 15. august, og ha godt med penger i det kommende studieåret. Kanskje tjener du så godt at du slipper å jobbe for nesten 5000 kroner i måneden resten av året, og kan konsentrere deg om studiene. Det gjør det kanskje lettere å droppe den velfortjente sommerferien. Men husk dokumentasjon for sommerinntekten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer