Hvor etisk er banken din?

- Etisk bankguide er urettferdig

Femten norske banker er rangert av Forbrukerrådet og Framtiden i våre hender, men ikke alle er enig i den etiske vurderingen de har fått.

UENIG I RESULTAT: Sparebank 1 SR er plassert nederst på rangeringen Etisk bankguide. Det er et resultat Thor-Christian Haugland ikke kjenner seg igjen i. Foto: Jan Inge Haga.
UENIG I RESULTAT: Sparebank 1 SR er plassert nederst på rangeringen Etisk bankguide. Det er et resultat Thor-Christian Haugland ikke kjenner seg igjen i. Foto: Jan Inge Haga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hjelper ikke å gi hundrevis av kroner til veldedige formål og gå i tog mot atomvåpen, hvis pengene du setter i banken investeres i selskap som produserer sentrale komponenter i kjernevåpen.

- I utgangspunktet står bankene helt fritt til å investere kundenes sparepenger, sier Jorge Jensen, fagdirektør for finans i Forbrukerrådet.

Motytelsen består i at kundene enten mottar renter på sine bankinnskudd eller avkastning på sine fondsplasseringer, legger Jensen til.

Etisk bankguide er en del av det internasjonale initiativet Fair Finance Guide, som skal gi forbrukere, organisasjoner og myndigheter innsyn i hvordan bankene forholder seg til viktige temaer innenfor etikk og bærekraft.

- Vi er valgt ut som verstingen

Forbrukerrådet og Framtiden i våre hender (FIVH) samarbeider om Etisk bankguide i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer