Kunstutstilling

Etterlyser åtte malerier til kunstutstilling: Sjekk boden

Flere av maleriene er verdt hundretusener.

ETTERLYST: «Dannet tjenestepike som har tatt en liten pause fra husarbeidet for å lese en bok» og er ett av åtte maleri Blaafarveverket gjerne vil ha med i utstillingen med Mathilde Dietrichson-malerier. Du kan ha det hengende på veggen eller liggende på loftet. Foto: Blaafarveverket.
ETTERLYST: «Dannet tjenestepike som har tatt en liten pause fra husarbeidet for å lese en bok» og er ett av åtte maleri Blaafarveverket gjerne vil ha med i utstillingen med Mathilde Dietrichson-malerier. Du kan ha det hengende på veggen eller liggende på loftet. Foto: Blaafarveverket. Vis mer
Publisert

Mathilde Dietrichson (1837-1921) var den første norske kvinnen som fikk en akademisk kunstutdanning.

I mai 2020 skal Blaafarveverket i Åmot arrangere en utstilling av Dietrichsons kunstverk, men de mangler noe. Nærmere bestemt åtte malerier, som de nå etterlyser på nettsiden sin:

«Til utstillingen er vi på utkikk etter flere malerier som vi ikke vet hvor befinner seg i dag. Der tar vi veldig gjerne i mot tips og opplysninger som forhåpentligvis fører til at vi kommer i dialog med eiere», skriver de.

Kanskje du har ett av de etterlyste maleriene stående i kjellerboden eller på loftet?

- Verdt hundretusener

Kunsthistoriker Sandra Lorentzen ved Blaafarveverket tror bildene henger på veggen eller ligger på loftet hos privatpersoner rundt omkring, men at de som eier dem, ikke vet hvem som har malt dem.

Selv om Dietrichson ikke er en kjent kunstner blant «folk flest», er bildene hennes ettertraktet, og kjøpt inn av Nasjonalmuseet i Norge og Sverige.

- Små tegninger eller malerier kan være verdt noen tusenlapper, mens de store maleriene hennes har blitt solgt for mellom 100.000 og 300.000 kroner på auksjon. Hovedverket til Dietrichson er et maleri i åtte deler som ble solgt på Grev Wedels Plass auksjoner på 90-tallet for 1,2 millioner kroner, sier Lorentzen til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer