Matpriser:

Etterlyser grep: – Skandaløst

De høye matvareprisene i Norge gjør at nordmenn strømmer til Sverige. Familien Fernandez kjørte sju timer i et forsøk på å spare penger – men fikk hakeslepp av summen på kvitteringen.

HAKESLEPP: Familien Fernandez, her representert av Vanesa Nicole, Leonardo Enrique og Valentina Teresa, fikk hakeslepp da de så summen på kvitteringen fra svenskehandelen. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
HAKESLEPP: Familien Fernandez, her representert av Vanesa Nicole, Leonardo Enrique og Valentina Teresa, fikk hakeslepp da de så summen på kvitteringen fra svenskehandelen. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SVINESUND (Dagbladet): Prisene på dagligvarer i Norge har økt kraftig det siste året.

Det er ingen tegn på at trenden er på vei til å snu – og dagligvarebransjen forventer økt prisstigning i overskuelig framtid.

Onsdag er det duket for nok et prishopp i norske matbutikker. Det er varslet en prisøkning på rundt 10 prosent, noe som betyr at matutgiftene for en familie på fire kan øke med over 14 000 kroner i året.

Det gjør at mange nordmenn ser etter alternative løsninger.

– Skandaløst

Nordmenn har i mange år strømmet til Sverige for å handle mat og drikke til en billig penge.

For personer bosatt i nærheten av svenskegrensa har det vært spesielt lønnsomt å legge handleturen til svenske butikker. Men de økte matutgiftene, kombinert med høyere strøm- og bensinpriser, har imidlertid også ført til at flere med lang reisevei har sett seg nødt til å reise til Sverige for å handle de mat.

Familien Fernandez, som er bosatt i Skien, er blant dem som kommer langveisfra. De bruker en hel arbeidsdag på å gjennomføre mathandelen.

– Vi kjører fra Skien til Horten, tar ferja over til Moss og kjører E6 videre derifra til Svinesund. Det er en tur som tar omtrent 3,5 time én vei. Så handler vi før vi kjører 3,5 time hjem igjen, sier pappa Fernandez, som ikke ønsker at Dagbladet omtaler ham med fornavn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer