Etterpå ringer de deg

- Hei, har du fått deg ny bil, spør damen i Gjensidiges telefonsalgavdeling.

"For å kunne gi deg en riktig pris.."  Hovedmotivet er nok å sørge for at eksisterende kunder ikke blir tilbudt lavere pris enn de allerede betaler. Og persondataene dine blir sendt til telemarketavdelingen som kommer til å ringe deg opp.
"For å kunne gi deg en riktig pris.." Hovedmotivet er nok å sørge for at eksisterende kunder ikke blir tilbudt lavere pris enn de allerede betaler. Og persondataene dine blir sendt til telemarketavdelingen som kommer til å ringe deg opp. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ser du har vært inne på nettet og søkt på bilforsikring. Har du fått ny bil?

Forsikringsselskapene har lagt ut prisautomater på nettet, der du kan få oppgitt priser på bilforsikring ved å fylle inn data om deg selv og om bilen. Alle selskapene krever at du fyller inn personnummer. Du kan ikke bruke et konstruert personnummer, for selskapene sitter på Folkeregisteret og sjekker at navn og personnummer stemmer overens.

Dermed har de også alder, kjønn og adresse, så dette slipper du å fylle inn. Men selskapenes hovedmotiv er ikke å hjelpe deg til å fylle ut skjemaet. Fire forsikringsselskaper har 90% av kundene, så sjansen er ganske stor for at du allerede er kunde i selskapet.

Er du ikke kunde fra før, vil du gjerne få et godt tilbud, med en pris som ligger under det eksisterende kunder betaler. Men at nye kunder får bedre pris enn deg, vil de jo ikke fortelle om du allerede er kunde. Derfor vil du få oppgitt akkurat den prisen du allerede betaler, men kanskje bli bedt om å tegne tilleggsforsikringer, for eksempel for leiebil (som det uansett skulle være en selvfølge at skadevolder, ikke den skadelidte, betaler).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer