Ettersøkt får NOKAS-penger

Tiltaket skal hjelpe mot spredning av tyvegods.

Denne nettsiden får  ros og ekstra midler. Foto: www.ettersokt.no
Denne nettsiden får ros og ekstra midler. Foto: www.ettersokt.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes et verktøy du kan benytte deg av for å unngå svindel og omsetning av tyvegods. Nå får nettstedet Ettersøkt penger fra NOKAS-ranet for å jobbe videre.

Det er If Skadeforsikring som står bak tiltaket. De mener Ettersøkt er en av de beste midlene som finnes for å hindre spredning av tyvegods.

- Siden starten i 2005 har nettsiden bidratt til at tyvegods for mange millioner kroner har kommet til rette igjen, samt at flere er tatt for forsikringssvindel, sier konserndirektør Morten Thorsrud i If.

>>>Les mer om Ettersøkt

Ransutbytte

Mot slutten av 2009 etablerte If et fond med 250.000 kroner fra NOKAS-ranet. Selskapet satte av penger fra den delen av ransutbyttet som er kommet til rette. Av selskapets opprinnelige krav på 57 millioner kroner er omtrent seks millioner tilbakeført til If. Hvis mer av ransutbyttet kommer til rette, vil If sette av 10 prosent av alt som tilfaller selskapet, og pengene skal gå til formål som bekjemper organisert kriminalitet, skriver If i en pressemelding.

Foreløpig får Ettersøkt 50.000 kroner.

- Samtidig håper vi de rette myndigheter vil legge forholdene til rette slik at de som står bak nettsiden får best mulig arbeidsforhold. Det er viktig, når vi vet hvor store utfordringer politiet har med den organiserte kriminaliteten, sier Thorsrud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer