EU gir gratis fotball!

I EØS-området blir "viktige" arrangementer fra årsskiftet unndratt fri omsetning i fjernsynsmarkedet. Fotball-VM og OL skal forbeholdes kanaler som kan sees av alle.

EU's norske agent røsker idretten ut av klørne til storkapitalen.
EU's norske agent røsker idretten ut av klørne til storkapitalen. Vis mer
Publisert

Noen, og mange av dem er kvinner, synes det kan bli litt mye fotball på fjernsyn. Det har de ment lenge, men det later ikke til å ha hjulpet. Det virker som det blir mer og mer fotball i alle media, klubbenes inntekter og tilskueroppslutningen bare øker. Fotball har aldri vært større.

Men det skal være gratis!

Riktignok synes ikke de store og populære idrettene at de får riktig nok penger ut av den hysteriske oppmerksomhet de er utsatt for. Engelsk førstedivisjon går nå ut gjennom Canal + og selger fjernsynsoverføringene av kampene som et eget abonnement. Du må dessuten være tilsluttet kabel eller satelitt for å kunne abonnere.

I EU har det vært litt bekymring for at "den alminnelige offentlighet" i praksis skulle bli stengt ute fra alle populære idrettsarrangementer. Derfor har man nå vedtatt at de største og viktigste arrangementene bare skal sendes på kanaler som er tilgjenglige for minst 90 prosent av befolkningen.

Bare TV2 og NRK 1

I Norge er det bare TV2 og NRK 1 som har stor nok oppslutning til at de er aktuelle. Arrangørene av de viktigste begivenhetene blir derfor i fremtiden nødt til å ta kontakt med disse to først, og forsøke å komme frem til rimelige betingelser, før man kan kontakte andre fjernsynskanaler for å overføre arrangementene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer