EU innfører norske mobilpriser i Europa

Deler av endringene trår i kraft allerede i april neste år.

BEDRE TIDER:  Allerede i løpet av 2016 vil norske mobilkunder merke fordelene som kommer etter EUs nye reguleringer. Da vil du kunne bruke mobilen i Europa på lik linje som du gjør hjemme. Foto: HANNA SIKKELAND
BEDRE TIDER: Allerede i løpet av 2016 vil norske mobilkunder merke fordelene som kommer etter EUs nye reguleringer. Da vil du kunne bruke mobilen i Europa på lik linje som du gjør hjemme. Foto: HANNA SIKKELAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er lei av å holde oversikten over mobildata-kostnadene dine i utlandet, har du mye å se frem til de neste årene.

For drøye to uker siden bestemte EU at mobilselskapene ikke lenger skal kunne belaste kundene mer på reise i utlandet, enn de gjør hjemme.

De nye reglene gjelder nemlig også for norske mobilkunder.

LES OGSÅ: Slik reduserer du databruken på mobilen

Nye priser

Den nye reguleringen sikrer at det fra 1. juli 2017 ikke skal koste mer å ringe, sende SMS eller bruke datatjenester på reise i Europa enn det gjør hjemme i Norge.

Synes du det er lenge å vente?

Allerede fra 30.april 2016 starter en overgangsperiode som vil vare frem til 14.juni 2017.

I denne perioden vil prisene for samtaler, SMS og datatrafikk ikke overstige nasjonale priser, med et tillegg for å dekke kostnader som operatørene har i forbindelse med bruk av utenlandske nettverk.

For de fleste abonnement vil dette utgjøre en større innsparing når mobilregningen kommer.

LES OGSÅ: Telenor vil ikke ta ansvar for svindlede kunder

Pålagt sperregrense

Uansett hvor du er på reise (også utenfor EØS), skal du bli varslet av mobilselskapet når dataforbruket ditt når 80 prosent av den pålagte sperregrensen på rundt 500 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer