EU sier ja til snus

Svenskene får beholde snusen sin - og det får vi også.

Forbudet mot salg av snus i EU opprettholdes - men  Sverige unntas. Også i Norge vil du få kjøpt snus som ellers. Foto: Per Ervland
Forbudet mot salg av snus i EU opprettholdes - men Sverige unntas. Også i Norge vil du få kjøpt snus som ellers. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU lar svenskene fortsette å selge snus, og de får fortsette å smakstilsette snusen.

Dette er klart etter en avstemming Europaparlamentet om tobakksdirektivet.

Snusens skjebne har vært mye debattert hos söta bror, i forbindelse med en varslet innstramming i det reviderte tobakksdirektivet. Mange svenske aviser, blant annet Aftonbladet, kunne i går bringe nyheten om at snus-slaget var vunnet.

Parlamentet oppretholder imidlertid forbudet mot salg av snus i øvrige EU.

Ingen endring i Norge

Helse- og omsorgsdepartementet opplyser i dag til DinSide at statusen er den samme som den har vært, og at det fortsatt vil være mulig å kjøpe snus i Norge.

Tidligere i år vedtok Stortinget et forbud mot selvbetjente skap for tobakksvarer - deriblant også selvbetjente snus-skap. Det er ikke satt noen ikrafttredelsesdato for det nye forbudet, men handelsorganisasjonen Virke har bedt at det ikke skjer før tidligst i 2015.

Bakgrunnen for forbudet er et ønske om å begrense helseskader forårsaket av tobakksvarer - og et ønske om å forebygge at barn og unge begynner å bruke tobakksvarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer