EU skjerper plastkrav

Dette blir forbudt.

PLASTEMBALLASJE: EU-kommisjonen foreslår flere kutt i plastbruk. Foto: Berit B. Njarga
PLASTEMBALLASJE: EU-kommisjonen foreslår flere kutt i plastbruk. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU har allerede gjennomført et drastisk plastgrep der engangsplast som sugerør og skjeer ble forbudt, og framover de neste åra skal det skjerpes enda mer inn.

Nå foreslår EU-kommisjonen at emballasjen på produktene skal reduseres til et minimum. Vekt, volum og antall lag med emballasje skal kuttes, og Miljødirektoratet skriver i en pressemelding at forslagene vil gi positive effekter for klima og miljø som følge av redusert mengde emballasje og redusert transportbehov fordi emballasjen blir mindre.

Skjerpes inn

- Kravene fra EU gir gevinster for klima og miljø. Det blir mindre avfall, og råvarene som brukes til å lage emballasjen blir utnyttet lengre og bedre. Det er viktig i den sirkulære økonomien, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet, i pressemeldinga.

E24 skriver at følgende type emballasje blir forbudt i henhold til EUs plastforslag: plastposer med frukt og grønt under 1,5 kilo, engangsbestikk og -fat i hotell og -restaurantbransjen, porsjonspakker, som små smørpakker, i hotell- og restaurantbransjen og små hotellsjampoer og andre hygieneartikler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.