EU vil skattlegge mobilen din

Mobiler med GPS og TV-mottager kan bli mye dyrere om byråkratene får det som de vil.

EU vil skattlegge mobilen din
Publisert
Sist oppdatert

De mest avanserte mobilene risikerer nå å få en ekstra mobilskatt, dersom et nytt forslag fra EU går igjennom.

Ifølge danske Business.dk vil prisen på mobiltelefoner med TV-mottager (f.eks Nokia N96) stige hele 14 prosent, mens alle mobilene med GPS (f.eks. N85 og Samsung Omnia) vil stige med 3,7 prosent.

Store protester

Ikke uventet er mobilselskapene kritiske til forslaget.

- De nye avgiftene vil føre til høyere priser for forbrukerne i en tid hvor vi alle kjemper hardt for å holde prisene så lave som mulig, sier en talsmann for Sony Ericsson. Han påpeker også at avgiften vil ramme skjevt, fordi det vil gjøre det vanskeligere for vanlige forbrukere å få råd til de mest avanserte modellene.

Blir reglene vedtatt frykter også den europeiske bransjeorganisasjonen EICTA at mobilprodusentene vil flytte produksjonen utenfor EU, med tap av arbeidsplasser som et sikkert resultat.

SPAR PENGER: Finn billigste mobilabonnement

Når faller dommen?

Du trenger heldigvis ikke å løpe til butikken med en gang. EU-kommisjonens forslag skal diskuteres i februar 2009, og den endelige avgjørelsen faller tidligst om seks måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer