Euro-snikksnakk fra Jagland

Thorbjørn Jagland vil ha tettere euro-tilknytning for kronen. Dette er svært luftige tanker.

Publisert

Høstjakta på sentrumregjeringen gikk helt galt for Thorbjørn Jagland. Det kostet også adskillig prestisje, og utviser han så dårlig politisk teft én gang til er han neppe statsministerkandidat for sitt parti om 2 1/2 år. Derfor må han velge sin neste fallgrop med omhu, og være temmelig sikker på at viltet går i den før han tyr til spaden.

La oss åpne oss mot omverden

Jagland har med interesse merket seg Senterpartiets dissens i regjeringen da veterinærdirektivet ble vedtatt. Det vil også kunne komme en dissens om Schengen-samarbeidet.

Dette er egentlig ikke vanskelige saker. Utfallet av dem har vært klart for flere år siden. Det som vekket Jaglands rovdyrinteresse var at Senterpartiet valgte å lage en så sterk egenmarkering at hele samarbeidet knaket i sammenføyningene.

Det er åpenbart innen europapolitikken man kan finne snublesteinen. Jagland har aldri vært mer europeisk enn nå. Han bedriver egen utenrikspolitikk og reiser på besøk til andre lands regjeringer rett i forkant av Norges offisielle representanter. Europapolitikken er nå en "hovedsak" for Arbeiderpartiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer