Euroen er råbillig

Sterk norsk krone gjør at vi får mye for pengene i utlandet. Men skal du grensehandle i Sverige bør du være litt mer forsiktig med pengene.

Euroen koster godt under åtte kroner nå, viser de nyeste valutatallene fra Norges Bank. Foto: Colourbox.com
Euroen koster godt under åtte kroner nå, viser de nyeste valutatallene fra Norges Bank. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siste valutaoppdatering fra Norges Bank viser at den norske kronen ligger svært godt an sammenliknet med med mange viktige valutaer.

Både euroen, det britiske pundet, amerikanske dollar og danske kroner er statistisk sett svake i forhold til hva de har vært tidligere, men den svenske kronen står sterkere enn den har gjort på lenge. Det viser tall fra Norges Bank.

Valutakalkulator

Så billig er euroen, pundet og dollaren

Én euro koster nå bare 7,85 kroner. Det er billig, veldig billig, sammenliknet med for bare kort tid tilbake. I gjennomsnitt har euroen ligget på 8,10 kroner på 2000-tallet, ifølge utregninger gjort av DinSide på grunnlag av valutatall fra Norges Bank.

Det betyr altså at euroen er billigere enn normalen, og at det kan være gunstig å enten handle fra europeiske nettbutikker, eller ta seg en ferie i et av euro-landene.

Amerikanske dollar ligger også langt under snittet. Siden år 2000 og fram til slutten av 2010 har amerikanske dollar kostet i snitt 6,93 kroner. Dagens kurs er over enn en krone lavere enn snittet.

Britiske pund ligger for tiden på 9,32 kroner. Dette er et nivå vi har blitt vant med de siste årene, og det er faktisk ikke altfor lenge siden kursen var et stykke under 9 kroner. Men sannheten er at en pund-kurs under ti kroner tilhører sjeldenhetene på 2000-tallet. Normalt sett har kursen ligget på 11,53 kroner, altså godt over dagens nivå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer