Euroen i fritt fall

Finansuro gjør europaferien mye billigere.

Det ligger an til en hyggelig sommer for nordmenn som skal på ferie i eurosonen.  Foto: Colourbox.com
Det ligger an til en hyggelig sommer for nordmenn som skal på ferie i eurosonen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Euroen har falt voldsomt fra i fjor sommer og gir deg en langt rimeligere sommerferie i år enn i fjor dersom du skal feriere i eurosonen.

Mens euroen på denne tiden i fjor kostet rundt 9 kroner, kan du i dag kjøpe den for 7,75 kroner. Euroen har ikke vært så svak mot norske kroner siden 2007. Det betyr at ferien kan bli nesten 15 prosent rimeligere enn i fjor.

- Euroen svekkes videre på grunn av stadig økende bekymring for konsekvensene av de kommende innstrammingstiltakene i europmrådet både for europeisk og internasjonal vekst, skriver Kjersti Haugland, makroanalytiker i DnBNOR Markets, i tirsdagens morgenrapport.

Det er liten grunn til å tro at euroen vil styrke seg mye med det aller første. Dersom du pakker for å dra til Frankrike, Spania, Italia eller andre euroland i løpet av en tremåneders tid, vil du få mye mer for pengene enn du fikk i fjor.

VALUTAKALKULATOR: Alle kurser akkurat nå

Du kan "fryse" kursen

Noen lurer på om det er mulig å kjøpe ferie-euro nå. Dersom du skal dra nytte av dagens eurokurs når du selv skal på ferie, må du kjøpe nå. Å dra Visa-kortet om seks uker kan gi en helt annen kurs, selvsagt avhengig av hvordan markedet og uroen i Europa utvikler seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer