Få 20 prosent på sparepengene

Bankenes innskuddsrenter er stort sett nedslående lesing. Trikset for å få solid avkastning på sparepengene er å utnytte skattefradragene.

Publisert
Sist oppdatert

En rask sjekk av bankenes tilbud viser at du må ta skattefordelene til hjelp hvis du skal få noen rente å skryte av. For tiden er det to typer sparing som gir slike skattefordeler: Boligsparing for ungdom (BSU) og Individuelle pensjonsavtaler (IPA)

28 prosent skattefradrag

Sparer du i IPA-løsninger (individuelle pensjonsavtaler) i bank, gir skattefradraget deg et pent påslag i bankrenten - til du tar pengene ut som pensjonist.

Du kan spare inntil 40.000 kroner per år, og trekke sparebeløpet fra din alminnelige inntekt, slik at du reduserer skatten med 28 prosent av alt du sparer. Bankrenten på IPA-løsninger vil ligge på omtrent 3 prosent fra midten av oktober. Du betaler ikke inntektsskatt av avkastningen av IPA-midler så lenge pengene ikke tas ut, og heller ikke formuesskatt av det du har spart (inklusive avkastning). Ulempen er at du binder midlene dine frem til du fyller 64 år. Les mer om IPA her.

Minst 20 prosent med BSU

Med et skattefradrag på 20 prosent av sparebeløpet og forholdsvis kort bindingstid, peker BSU seg ut som det beste alternativet for deg som vil spare i bank. Les mer om BSU her. Etter at Norges Bank satte ned renten i forrige uke er det få banker som har bestemt seg for hva de nye rentesatsene vil bli, og enda færre som har oppdatert nettsidene sine med de nye prisene. Vi gir deg derfor her et knippe priser som vil gjelde fra oktober i banker som tradisjonelt tilbyr gode innskuddsrenter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer