Få barn – og høyere IQ

Å få barn kan gjøre kvinner mer intelligente og hindre demens når de bli eldre, viser ny forskning.

Publisert
Sist oppdatert

Tester på rotter som har født og oppdratt avkom mer enn to ganger viser at mødrene gjør det betydelig bedre på hukommelsestester enn rotter som aldri har fått avkom.

Hjernene til mamma-rotter viser også forandringer som kan tyde på at de har større motstandskraft mot demens-sykdommer, som for eksempel Alzheimers.

Psykologiprofessor Craig Kinsley ved universitetet i Richmond tror disse resultatene vil la seg oversette til mennesker.

Beskytter hjernenForskningen viser at hormonene som blir skilt ut ved graviditet, blant annet østrogen, har en beskyttende effekt på hjernen.

- Det er rotte-tall, men mennesker er pattedyr på samme måte som disse dyrene er pattedyr, sa han i et intervju med nyhetsbyrået Reuters.

- De også blir gravide og går gjennom hormonelle forandringer.

Kinsley håper andre forskere tar opp tråden og undersøker om kvinner som får barn også beskyttes mot aldersrelaterte sykdommer.

Kinsleys forskergruppe testet rotter som aldri hadde fått avkom, hadde fått ett avkom, eller hadde fått to eller flere avkom. Rottene var inntil to år gamle - noe som tilsvarer et sted mellom 70 og 80 menneskeår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer